Telefonszámom:
+36-70-638-1075

Sportsérülések

Nagyon sokrétűek lehetnek és okozhatnak a honlapon említett egyéb problémákat, ugyanakkor jellemző, hogy hirtelen trauma, rossz mozdulat, húzódás, rándulás okozza őket.

Végtagoknál fontos az azonnali hűtés és 1-2 nap pihentetés a gyulladás csökkentése végett. Amennyiben nem csonttörés vagy szalagsérülés következett be, jöhet a manuális kezelés. Ennek támogatására is használunk kineziotape-et.

“A vállak jól teljesítettek a meccsen, a lágyékok kicsit érzékenyek még, de sokkal jobb, mint volt! A nyakamat is tudom mozgatni! Hálám üldözzön téged, biztosan megyek majd még hozzád!!”
Judy, kézilabdás

 

Izomhúzódás

Rossz mozdulat vagy sokáig rossz helyzetben való tartózkodás (pl. elfekvés) okozza. Ilyenkor az izmok túlnyúltak vagy begörcsöltek, illetve az inas részeken lehetnek sérülések.

Regenerációjuk maguktól is megtörténik, de sokkal tovább tart, ha nem teszünk érte semmit. Gyorsítani lehet az izmok gyógymasszázsával, a görcsös izmok nyújtásával, kineziotape általi tehermentesítéssel.

“Szia Zoli! Nagyon jó a kinesio-tape!! Még rajta van a lábamon és azóta nem is érzem a vádlimat fájni!!” – Tibi, Bp

 

Izommerevség

Általános izommerevség érzetekor elsőként néhány alkalom masszázsra van szükség, hogy a feszültségek oldódjanak. Kimozgatásra akkor kerül sor, ha a görcsösséget az ízületekben meglévő irritáció vagy idegbántalom okozza.

 

Bejelentkezés: +36 70 / 638-1075