Gerincsérv, porckorongsérv

discusherniaNem szabad elhanyagolni!

A MŰTÉT ELKERÜLHETŐ!

Nagyon sokan küzdenek vele. Ha nem hirtelen sérül meg a porckorong, akkor a tünetei először csak reggeli derékfájás, nehéz felállás hosszabb ülés után, rendszeres “becsípődések” (már évi 1 is intő jel!), derékfájás hosszabb előrehajlás után (pl. porszívózás). Később karzsibbadás, lábzsibbadás, erőtlenség, érzéskiesés, fájdalom, vizelési-, székelési problémák is jelentkezhetnek. Ezek a tünetek más kórképeknél is előfordulnak, ezért nagyon fontos a szakszerű diagnosztizálás, hogy a páciens megfelelő kezelést kapjon.

Mitől alakul ki?

Elegendő hozzá a sokszor emlegetett rossz tartás vagy egy rossz mozdulat, emelés is, hogy a porckorongokra nehezedő nyomás egyenlőtlen legyen. Képzeljen el egy fogkrémes tubust. Ha a végét megnyomom, az elején kijön a fogkrém. A porckorong belseje, magja, kocsonyás anyag, mely egyoldalú nyomás hatására a másik oldal felé akar mozdulni, nyomva ezzel a porckorong rostjait, melyek így sérülnek, tágulnak. A kinyomódott rész nyomhatja a környező szöveteket, így az idegeket is, melyek a kisugárzó érzésekért felelősek.

A porckorongsérvvel kapcsolatban talál még cikkeket Facebook oldalunkon is.

Rendelőnkben állapotától függően minden bizonnyal tudunk segíteni a problémáján speciális, porckorongsérv gyógyítására kifejlesztett terápiával.

“Tanácsodra kezdtem el a “McKenzie torna + gyógymasszázs” kombinációt Mónikával, nagyon hálás vagyok érte. M.Imre (41)”

Bejelentkezéshez hívja telefonszámunkat: +36 70 / 389-8770