Dorn-féle manuálterápia – csontkovácsolás vagy valami más?

 

A Dorn-terápia és a csontkovácsolás is a csontok mozgatásával, izmok, kötőszövetek normalizálásával, az ízületi mozgásterjedelem beszűkülése, pl. csigolyablokkok okozta fájdalom helyreállításával gyógyít.

 

A Dorn-módszer lényege a biztonságra és egyben hatékonyságra törekvés!

 

Dieter_DornA terápia Dieter Dorn nevéhez fűződik, aki a gyógymóddal úgy találkozott, hogy erős fájdalmai enyhítése céljából keresett fel egy idős embert kb. 30 évvel ezelőtt. Az idős férfi nem csinált mást, mint két kezét használva nyomogatta gerincét, és csináltatott vele egyszerű mozgásokat. Dieter Dorn volt az idős gyógyító utolsó „páciense”, mert az röviddel később meghalt. Így tanár nélkül kellett ismereteit bővítenie. Elsőként feleségét kezelte, aki évek óta fennálló, gyakran jelentkező erős fejfájással küszködött. Egyes orvosok véleménye szerint a nyaki csigolyák haránt nyúlványain található strukturális eltérés volt oka az állandó fejfájásának, amelyet operációval lehetett volna kezelni.

 

Dieter Dorn megvizsgálta felesége nyakát és megállapította, hogy a csigolyák csak „csavarodott” helyzetben vannak és a röntgen emiatt nem volt képes a helyes viszonyok megfelelő visszatükrözésére. Gyengéden mobilizálta, visszaállította optimális helyzetbe a nyaki csigolyákat, miközben felesége fejét forgatta jobbra-balra. Ez volt a Dorn módszer kezdete.

 

Ezt követően a szomszédságában élő embereknél is próbálkozott a gyógymód alkalmazásával.Meglepetésére olyan betegségeket is befolyásolt módszerével mint pl. a térdfájdalmak, szívpanaszok, hallászavarok, gyomorpanaszok stb. Kezdetben ez meglepte őt és kereste az összefüggéseket. Választ ezekre a változásokra egészen addig nem talált, amíg kezébe nem kerül egy könyv a kínai tradícionális orvoslásról. A könyv tanulmányozásával egyre jobban világosabbá vált számára, a Dorn terápia kapcsolata a tradícionális kínai orvoslással. Néhány év elteltével Dieter Dorn elérkezettnek látta az időt, hogy átadja megszerzett tudását, tapasztalatait másoknak és így egyre jobban szaporodott az önállóan tevékenykedő terapeuták száma.

 

A terápia manapság egyre jobban terjed a világ minden részén. A gerincoszlop és más ízületek kezelésénél alkalmazott manuális technikák közül az egyik leggyakrabban alkalmazott módszerek közé tartozik bizonyos országokban. Hazánkban azonban még mindig nem annyira elterjedt, mint amennyire lennie kellene. Gyógyító tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy bizonyos Dorn fogások hatékonyabbak a csontkovács fogásoknál és sokkal kíméletesebbek is. A Dorn módszer egy olyan terápia, amely elsősorban a test ízületeinek korrekciójára építve fejti ki hatását. A csigolyák és egyéb ízületek korrekciójánál a fiziológiás helyzetek visszaállítására, a statikai viszonyok rendezésére törekszik.

 

Nem csak egy terápia! A kezelésnél alkalmazott korrekciókon túl nagy figyelmet fordít a páciens számára adható ÖNKORREKCIÓS GYAKORLATOKRA, valamint a helyes testhelyzetek és mozdulatok megtanítására is! Ezáltal a páciens otthon is folytathatja a gyógyítást, nincs szükség arra, hogy olyan sokszor visszarendeljem, mint ahogy sajnos teszik azok a “gyógyítók”, akik nem mutatják meg a pácienseknek ezeket a “trükköket”.

 

Ha további kérdése van vagy bejelentkezne, hívjon bizalommal!

+36 70 / 389-8770