Stresszkezelés, Autogén tréning

 

Úgy érzi összecsapnak a feje fölött a hullámok?

Folyamatos stressznek van kitéve? 

Törjön át a hullámokon autogén tréninggel!

 

Relaxált állapotban elménk befolyásolni képes testünk önszabályozó rendszerét, amely izmaink feszességét, a keringést, a szívritmust és a légzést is kontrollálja. A relaxációs eljárások lehetővé teszik a stressz kontrollálását oly módon, hogy megtanítjuk izmainkat és idegrendszerünket ellazítani.

 

Ha a stressz okozta feszültség folyamatosan fennáll, akkor idegrendszerünk egyensúlya felbomlik, ami nyugtalanságot, idegességet, állandó izomfeszülést és kötöttséget, illetve egyéb kóros elváltozásokat okoz a testünk valamelyik területén – ezeket nevezzük pszichoszomatikus megbetegedéseknek. Betegségünk tüneteinek enyhüléséhez tehát nagyon fontos megtanulnunk, hogy hogyan oldjuk fel a lelki feszültséget.

 

Az autogén tréning nevű relaxációs eljárás az egyik orvostanilag legjobban megalapozott és a legtöbbet kutatott relaxációs módszer, amely erősíti a test öngyógyító folyamatait. Az autogén tréning lényege, hogy a rendszeresen, tréningszerűen végzett gyakorlatokkal – belső koncentrációval és önmagunkra irányuló passzív figyelemmel – létrehozzuk a lelki és testi ellazultságot.

 

A gyakorlatokat kényelmes, ellazulást elősegítő testhelyzetben, zavartalan környezetben végezzük. A módszer használata jelentősen hozzájárul életminőségünk és közérzetünk javulásához. Rövidebb idő alatt mélyebben és nyugodtabban pihenünk, nő a fizikai tűrőképességünk, oldódnak pszichés feszültségeink, fokozódik a teljesítmény, fejlődik önismeretünk.

 

Bejelentkezéshez hívja Góth Korinnát:  06-30-55-88-288